Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Marit Haugseths yndling

Min yndling - plantestafettenOpprettet av Redaktøren 16 feb., 2010 15:12

Min yndlingsblomst?

Jeg må tenke meg om. Det er så utrolig mange vakre blomster jeg er glad i – men den jeg nå vil dele med dere er kornvalmuen.

Alle har vel nytt den på turer til sydligere egner der den svaier elegant i kornåkrene eller langs veikantene. For mange, mange år siden husker jeg å ta masse bilder av dem.

Men en stor og gledelig overraskelse fikk vi da vi sommeren 1980 oppdaget at i hagen til huset vi flyttet inn i i desember 79,spratt opp masse røde, herlig valmuer. Kunne det virkelig være sant?

Siden har de hatt eller har tatt seg sin plass her i hagen hos oss .De sår seg villig selv, men får også litt hjelp til å forflytte seg.

Jeg synes det er så moro at voksestedet og jord så til de grader avgjør hvilken størrelse de får. Når de dukker opp mellom steinene på parkeringsplassen er de kanskje bare 10 cm høye og med en sart liten blomst .De plantene som får lov til å utvikle seg i rosebedet konkurrerer ofte med rosene i høyde og blomsterprakt. Litt ut i sesongen må de lukes bort. Dette er med tungt hjerte, men rosene må også få vise seg frem. Kanskje de skulle få beholde plassen? Rådyrene har ikke smakt på valmuene her.

Jeg er opptatt av at det også skal være plass til ville vekster i en hage. Jeg synes det er med på å gjøre en hage mer spennende .Denne arten er jo ikke helt ” vill” i Norge, men hos oss oppfører den seg som det.

Kornvalmuen blomstrer i juni- august på næringsrik jord. Den er en ettåring som det er lett å samle frø fra. Det er bare å melde sin interesse når sommeren kommer.

Her kan dere få nyte og glede dere med noen bilder av valmuene i Løkkeveien.

Valmuehilsen fra Marit H.H.

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post67