Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Medlemskriv nr 1 2009

MedlemskrivOpprettet av Hageselskapet i Halden 31 jan., 2009 23:50

Et Godt Nytt Hageår til alle medlemmer i Hageselskapet Halden!

Vi hagefrelste er heldige: Etter adventstid og jul starter vi en ny venteperiode hvor vi spent følger med de første løkvekstene som trosser kulda. Det ble nok satt ned noen ekstra løk i fjor høst, etter det inspirerende møtet med Solfrid Kvernsveen. At mye skal skje ute i hagen i løpet av noen vårmåneder illustreres av de to bildene fra vår tur til Hvitsten i mai i fjor. Øverst forteller Roger Karlsen om sin flotte rododendronsamling, mens ”pikene på broen” er fra Petter Olsens eksotiske anlegg.

Sammen med dette skrivet finner du ”Hva skjer 2009” som beskriver aktivitetene i lokallagene i Østfold. Håper at programmet for Halden faller i smak, men vær oppmerksom på at andre lokallag også har fristende temaer å by på. Haldenmedlemmene har som vanlig en rekke medlemsfordeler, nytt av året er BT-Plast sitt tilbud.

Et klart høydepunkt i årets program er februarmøtet, hvor Nils Norman Iversen vil snakke om blomsterdekorasjoner. Han er mangeårig norgesmester i blomsterdekorasjon, driver forretningen Kreativ Flora i Oslo og har også gitt ut bøker. Dette møtet arrangeres i samarbeid med Lie Handelsgartneri. Vi regner med fullt drivhus på Lie den kvelden!

I mars tar så Roar Syversen turen hit fra Hvaler for å snakke om roser, men vekt på stell, sorter og formering. Han er leder av Norsk Roseforenings avdeling Østfold, og kan sitt fag!

Siste medlemsmøte i vårsesongen tar for seg hageplanlegging, et aktuelt tema om en går med planer om mindre forandringer eller skal anlegge en ny hage. Mindre blir nok ikke interessen siden Steinar Johansen, velkjent hageekspert fra NRK Østfold, er foredragsholder.

Som vanlig blir det plantesalg også i år. Dette salget er en viktig inntektskilde for hagelaget, og vi håper at mange medlemmer vil bidra med fine planter. Litt planlegging må da til, det er ikke bare å spa opp en plante og potte den samme dag salget arrangeres.

Som du ser av programmet er datoer enda ikke bestemt for årets hagevandringer, plantebytte, plantesalg og todagers busstur. Vi vil holde alle medlemmer orientert via nye skriv. Den som har gitt oss sin epostadresse får disse skrivene direkte på sin PC sammen med annen informasjon fra hagelaget. De aller fleste medlemmene er nå registrert med epostadresse, noe som styret setter stor pris på!

Januar 2009

Hageselskapet i Halden

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post4