Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

MEDLEMSMØTE 21 april 2009

Fra medlemsmøteneOpprettet av Redaktøren 05 mai, 2009 23:29

Tirsdag 21 april 2009 hadde vi besøk av gartner Steinar Johansen fra Gressvik. Vi fikk en grei innføring i materialevalg til hagen. Skal vi bruke naturstein, tre eller betongvarer. Hvordan går det hvis vi bruker litt av hvert. Johansen var tilhenger av naturstein.

Vi fikk også en grei innføring i robuste og sykdomssterke planter.

Johansen sa en ting som vi alle burde huske. Noter navnet på det du planter, uansett om det er løk, stauder, busker eller trær. Etter noen måneder er navnet trolig glemt uansett hva du tror den dagen du setter planten i jorda.

Mange bruker navneetiketter. Erfaringene er at de forsvinner etter en tid. Trolig er det fugler som tar de. Kråker og skjærer er meget nysskjærrige fugler som undersøker det meste.

Enkelte tegner kart over de enkelte bed og områder i hagen. Disse er fine den dagen du tegner de, men du må passe på slik at du endrer kartene hver gang du flytter eller planter en ny plante.

Det enkleste er vel å ha ei bok eller lignende hvor du skriver opp hva planten heter og hvor den er plantet. Da er det bare å sette en strek over planten hvis den dør, eller endre på teksten hvis du flytter den til et annet sted.

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post22