Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Velkommen til hagelagsmøte 18. mars - kl. 19.00

Årets programOpprettet av Halden Hagelag 17 mars, 2014 23:50

Midtveis i mars er det igjen møte på Tosterødberget vgs. Tema skulle være aktuelt for de fleste av oss, nemlig alle som savner den dype matjorda og må ta til takke med fjell, grus, skrinn skogsjord eller andre svakheter. Både nybyggere og andre vil kjenne igjen seg her!


Foredragsholderen, vår egen hagedesigner Johan Strand, vil gi mange eksempler på vekster, trær, busker og stauder som trives i litt karrige omgivelser. Et riktig valg av planter sparer den hageinteresserte for ergrelser over å mislykkes og unødige utgifter. Og mulighetene for planter er mange. Blant det utvalget av planter Johan vil snakke om, er også flere egnede nyttevekster.

Johan Strand er et aktivt medlem i Halden Hagelag og han sitter i hagelagets styre. Han "hageblogger" i form av et hagetidsskrift på nett som han kaller Hagedesignerens hjørne. Bloggen bugner av kunnskap om hageplanter og tips om anlegg av hager, personlige og inspirerende meninger, og fotografier. I mange år har Johan drevet firmaet Strand hagedesign, et firma som siden 1999 har planlagt over to hundre hager og grøntanlegg. Ved å klikke på de understrekede ordene, kan du besøke bloggen og du kan lese mer om Strand Hagedesign.

Temaet nyttevekster er noe hagelaget legger spesiell vekt på i år. Vår erfarne og entusiastiske hagelagsmedlem Elsa Dannevig vil samle interesserte nyttevekstdyrkere i hagen sin gjennom sesongen for råd og inspirasjon. Dessuten har vår medlem fra Japan, Hiroko Tsuiki, skaffet frø av japanske nyttevekster som vi skal teste ut denne sesongen. Mer informasjon om dette og andre aktiviteter framover vil bli gitt på tirsdag, så vel møtt!

~ ~ ~

Veibeskrivelse:
Tosterødberget finner du ved å kjøre Asakveien fra rundkjøringa med BRAveien. Ta til venstre opp Flintveien, merket til Tosterødberget. Vi vil stå og rettlede for parkering.

Bildet er freidig tjuvlånt fra artikkelen Design en høsthage i Tønsberg Blad. Klikk på den understrekede teksten for å lese artikkelen i nettavisen.  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post195