Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Roseeksperten på besøk i Halden!

Fra medlemsmøteneOpprettet av Hageselskapet Halden 20 mars, 2009 23:08

På medlemsmøtet den 17. mars demonstrerte Roar Syversen sin enorme kunnskap om roser for 28 frammøtte på Porsnes. I stedet for å holde et tradisjonelt foredrag åpnet han straks for spørsmål fra salen, og aldri har spørrevilligheten vært så stor på et medlemsmøte. Årsaken er grei, her fikk vi skikkelige svar.

Her ser vi Roar Syversen svarer villig på spørsmål og gir gode råd; for eksempel slik som at Austinroser krever spesielt mye vann og gjødsel, at et tynt lag med prydbark på toppen om våren gjør vedlikeholdet lettere, at du kan lage din unike rose fra frø (det er ikke så enkelt), at alle moseroser dufter svært godt, og at følgende mikstur tar knekken på lusa:

0.5 dl rødsprit, 0.5 dl grønnsåpe, 9 dl vann

Roar Syversen taler av erfaring. Han har ansvaret for rosehagen på Tomb, en av de flotteste rosehagene i Norden. Der tester store leverandører som Poulsen og Kordes ut sine nye sorter før de sendes ut på markedet.

2. august arrangeres Rosens Dag på Tomb, med garantert mye å se og lære.

Men Roar inviterte også til en annen aktivitet: 25. april arrangerer han okuleringskurs på Tomb. Alle interesserte kan delta og lære hvordan en enkelt (?) og billig kan lage sine egne roser. Reaksjonene tyder på at flere fra Halden blir med.

Roar er også en god fotograf, og viste et utvalg av rosebilder med karakteristikk av de enkelte. Tipper at endel rosebed i Halden vil forandre seg denne sesongen!

Vi takker Roar for flotte innspill til rosehagen!

Vi minner også om disse medlemsaktivitetene:

Gratis buss til Hagemessa på Lillestrøm 18.april og

Sverigeturen 15.-16. august!

Husk å meld dere på før 30. mars til Kjell Haugset!

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post17