Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Program 2011

Årets programOpprettet av Hageselskapet Halden 16 feb., 2011 17:10

Møtene holdes på Halden vgs, avd Porsnes kl 19.00 dersom det ikke er gitt annen beskjed.

11. januar Årskavalkade

15. februar Så, prikling og drive fram planter innendørs, tidligere fylkesgartner Lars Skauen, Lie Handelsgartneri. NB! Ta med egen stol. Muligheter for frøbytte og kjøp av frø.

15. mars Anlegging av nye og utvikling av eldre hager, Frank Martinsen fra Lindhaugen AS. Gjennom bilder vil han vise hvordan hageprosjekter utvikler seg. Her blir det mange tips å få!

12. april Peoner, Eivind Hansen fra Horten Staudegartneri vil snakke om de stadig mer populære peoner. Mange har tidligere kjøpt planter fra hans samling, nå har han lovet å ta med seg et utvalg av peoner for salg på møtet.

26.-29. mai Tur til England. Vi reiser til England for å se på hager sammen med hagelagene i Borge og Onsøy.

11. juni Plantesalg. Ta en tur til byen på Haldendagen. Det blir salg to steder som de siste årene, ved parken og ved Tistasenteret. Plantesalget er en hovedinntektskilde for hagelaget, så vi håper at du som medlem har noen planter å avse. Målet vårt er å levere like flotte planter som i tidligere, pottet i god tid og med velutviklet rotsystem. Det er fint om du som leverer planter sender planteliste til Arild Bjørnsen, apalmer@online.no for presentasjon på hjemmesida vår. Plantesalget begynner kl 10.00, plantene leveres på salgssted kl 09.30 eller på forhånd hos et styremedlem.

15. juni kl 18.00 Rundtur i Svinesundhagen, hvor vi blant annet får innføring i dyrking av epler og jordbær. Dette blir en enestående mulighet til å avsløre hvordan den profesjonelle gartner får fram topp produkter! Frammøte ved utsalget.

18. juni vi får besøk av Ski hagelag. De skal besøke hagene til Elsa Dannevig og Eva Hennig.

5. juli kl 18.00 Hagevandring hos Tor Lilleng i Linåkerbakken 13, Tistedal. Tor kan by på gamle roser og mye annet i en trivelig innramming.

2. august kl 18.00 Hagevandring hos Anne Merete Aspestrand, Vestre Aspestrand i Aremark. Tidligere vinner av hagekonkurransen, så her blir det mye vakkert å se!

13. august kl 15.00. Vi inviterer til hagefest hos Marianne og Egil Stokke i Båstadlundveien 19. Mot en beskjeden egenandel vil det bli god servering og program for liten og stor. Påmelding til Marianne, tlf 69185212 eller e-post Marianne.Stokke@halden.net

Mer informasjon om program og påmeldingsfrist vil komme senere.

14. august 1000 åpne hager, les mer på Hageselskapets hjemmesider. Også i Halden vil dagen markeres følgende steder:

* Rød herregård kl 13.-16. * Sansehagen på Bergheim kl 14.-16. * Urtehagen til Solveig Mellevold i Rokke kl 13.-16. Her vil kafeen være åpen.

6. september kl 18. Plantebytte, Halden vgs, Porsnes.

6. september kl 19. Nyttevekster og flora i middelhavsområdet, ved Rune Aae, Høgskolen i Østfold

18. oktober kl 18.00 Årsmøte

18. oktober kl 19.00 Gresskar! Ved Lisbeth Svendsen

November Urter, fellesmøte med urteklubben Borago.

6. desember Juledekorasjoner og grøt

Mer detaljer om møtene vil komme etter hvert via epost, skriv og oppslag på hjemmesiden.

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post110