Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Medlemsskriv nr 2 2008

MedlemskrivOpprettet av Hageselskapet i Halden 31 jan., 2009 23:48
Kjære medlem i Hageselskapet Halden, mai 2008

Hadde jeg kunnet kontrollere tida, skulle den gå sakte, sakte i mai. Rekker jo ikke å nyte alt som skjer ute i hagen, særlig når varmen setter inn for alvor. Håper biene rakk å få med seg blomstene på plommetreet som allerede drysser. Bildene viser en treblad som lyser opp i surjordsbedet, og en av de tidligblomstrende klematisene, macropetala, som slynger seg opp i pæretreet.

Hagelagets program framover er tett. Styret håper at du finner spennende aktiviteter å være med på. Her kan du bare vrake og velge:

Lørdag 31. mai besøker vi Roger Karlsens rododendron- og magnoliahage i Hvitsten. Vi kjører i privatbiler, men ønsker å fylle opp bilene. Meld deg på til Kjell, Solveig eller Jan Erik senest 27. mai. Avreise fra Remmen, parkeringsplassen nærmest Billebakken, kl 09.00.

Lørdag 7. juni kl 10.00 er det så plantesalg, denne gang i parken. Vi oppfordrer våre medlemmer til å bidra med planter til salget, dette er en viktig inntektskilde for laget vårt.

Tirsdag 10. juni kl 18.00 besøker vi hagen til Anne Lise Vastveit i Glimmerveien 43. Denne hagen var en av finalistene i fjorårets konkurranse, så den er verd et besøk!

Tirsdag 17. juni kl 18.00 arrangerer vi plantebytte for medlemmer hos Solveig Dannevig, Remmen 5.

Søndag 29. juni inviterer Halden historiske samlinger i samarbeid med hagelaget og Unni Dahl Grue i Norsk roseforening til rosedag på Rød. Dette er en oppfølger av fjorårets samling. Igjen oppfordrer vi eiere av gamle roser (mer enn 50 år) om å ta med blomster/grener til registrering. Nærmere informasjon om dagen på Rød kommer i lokalavisa.

23. august planlegges busstur til Gøteborg og omland. Foreløpige planer går ut på å besøke Gunnebo slott med sin vakre hage, Tredgårdsforeningens park i sentrum av Gøteborg og et plantesenter. Turen vil støttes av hagelaget, og vil koste fra 600 til 1800 kroner pr deltaker, avhengig av hvor mange som melder seg på og om vi er borte 1 eller 2 dager. Interesserte bes melde fra (ikke bindende) til Jan Erik, Solveig eller Kjell innen 1. juni. Sett opp om du ønsker dagstur eller overnatting, eventuelt begge deler.

5. august kl 18.00 er det nytt hagebesøk, denne gangen til vinner av fjorårets hagekonkurranse, Anne Merete Aspestrand i Aremark. Fellesavgang fra Halden torv kl 17.30.

Vi vil også i år oppfordre medlemmene våre til å delta i årets hagekonkurranse. For hagelaget er det en fin måte å få blest om laget, og hagestoff er godt stoff! Endelig, fotokonkurransen fortsetter, så send gjerne inn dine favorittbilder fra hagen til Kjell.

Kontaktpersoner i hagelaget er:

Kjell Haugset, Løkkeveien 18A, tlf. 69180433, epost khaugset@frisurf.no

Solveig Dannevig, Remmen 5, tlf. 69176346/93401909, epost dannevig@halden.net

Jan Erik Eilertsen, Syrenv. 3, tlf. 69183228/97773165, epost janeeil@frisurf.no

Med sommerhilsen fra styret i hagelaget, Halden

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post1