Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Medlemskriv nr 1 2008

MedlemskrivOpprettet av Hageselskapet i Halden 31 jan., 2009 23:47

Kjære medlem av Hageselskapet Halden

Tida er inne for å se framover, også i hagen. Her i Løkkeveien ble ikke alle fjorårets planer realisert, men nå starter vi på igjen med friskt mot og nye ideer. Mer plen skal forvandles til bed, druer skal testes ut i solveggen, og hva med et par nye rododendronbusker?

Kanskje burde de store beslutninger vente til etter 1. april. Da kommer Dag Arneson tilbake til Halden, denne gang for å snakke om planlegging av hagen. Hvilke planter skal stå hvor? Dette tror vi blir en god oppfølger etter fjorårets populære møte om utemiljø, både for den som har beskjedne planer og den som er i ferd med å anlegge ny hage.

Men før det møtes vi, som i fjor, på Lie Handelsgartneri. Tema i år er inneplanter, hvordan lykkes, hva finnes av spennende nyheter?

Medlemmene i vårt lokale hagelag sitter med mye hagekunnskap, kunnskap de gjerne vil dele med andre. For å få til dette i praksis vil vi på årets medlemsmøter sette av litt tid til spørsmål og svar om aktuelle temaer. Vår sekretær, Jan Erik, fikk allerede på januarmøtet en lang liste av spørsmål som han nå bearbeider. Se også vedlagte skriv.

Hageselskapet sentralt har pekt ut barn og ungdom som fokusområde for spredning av hagesaken. Dette akter vi lokalt å følge opp, som f. eks. ved å engasjere barnehager. Har du ideer, så kontakt styret. Vi vil gjerne ha støtte og innspill!

Så vil vi prøve noe nytt: I denne tid med digitalkameraer og PC på nett inviterer vi til fotokonkurranse. Vi ønsker å kåre månedens bilde, tatt av medlemmer av hagelaget. Tema er naturligvis hage. Husk at det skjer noe i hagen hele året, så send februarbilde til Kjell Haugset, epost khaugset@frisurf.no, innen utløpet av februar. Vinnerbildene vil vi så offentliggjøre for våre medlemmer.

I ”Hva skjer 2008” og på baksida av dette arket finner du en oversikt over aktiviteter i 2008. Mer informasjon kommer i avisa, pr. epost til de som har det, og gjennom nytt medlemsskriv som vi planlegger sendt ut i april. Også i år legger vi opp til konkurranse om Halden og omegns fineste hage i samarbeid med Halden Arbeiderblad. Apropos ”Hva skjer 2008”, her finner du referat fra turen til Sverige i august i fjor, et fellesarrangement hvor Hageselskapet Halden deltok. Vi planlegger tur ny tur i år!

Også i år kan våre medlemmer nyte økonomiske fordeler av medlemskapet sitt: Mot framvising av medlemskort får du 10% rabatt på ordinære priser hos Ekstrand Blomsterforretning, Floriss i Halden Storsenter, Kildebo Blomster, Lie Handelsgartneri og Lindhaugen AS. Åsekjær kompostanlegg gir spesialpriser på alle produkter.

Kos deg i hagen, og delta gjerne i arrangementer sammen med likesinnede i hagelaget!

Med vennlig hilsen styret, Hageselskapet Halden

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post0