Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Åpen hage hos Anne-Marie Klem 2. juli 2016, og spontan åpen hage hos naboen Marianne Stokke

På besøk hosOpprettet av Halden Hagelag 05 juli, 2016 16:28

Bilder fra de åpne hagene kan dere se her.


Lørdag 2. juli åpnet Anne-Marie Klem opp hagen sin i Båstadlundveien for interesserte, og oppmøtet var godt. Vertinnen vartet opp med deilig frukt og drikke, og vi var heldig med været; skiftende skydekke.


Det er alltid koselig å få se andres hager, og dele hagegleden med andre som også liker å stelle i hagen. Bli inspirert, kanskje oppdage noe nytt, dele kunnskap og ideer.


Som en ekstra bonus denne åpen hage-dagen, åpnet også naboen Marianne Stokke spontant opp sin hage for de som var kommet.

Tusen takk til dere begge to!  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post223

Hagevandring hos Ivar Gault

På besøk hosOpprettet av May-Liss Harseth 13 aug., 2012 21:01
Bilder fra hagevandringen kan dere se her.


I går, den 12. august, var det to åpne hager i Haldenområdet. Undertegnede med barn syklet i det flotte været til den ene av hagene, Iddeveien 16, og startet vandringen i bunnen av det særegne slingrende hvite gelenderet som følger trappene opp til toppen av fjellet.Hagen på toppen av fjellet er koselig, med mange rom og sitteplasser og grønne vekster i fleng, så klart. Koselig vertskap som viser rundt og byr på drikke og mye godt å spise. Det er vanskelig ikke å føle seg velkommen. Hvordan gjengi opplevelsen med bilder eller ord? ... Jeg er sikker på at alle som tok turen til hagen på knausen gikk hjem med gode opplevelser og et smil om munnen.Har du tatt bilder fra hagevandringer i sommer? Send dem gjerne til meg, så jeg kan legge de ut til andres glede - mayliss@harseth.comMay-Liss
(som jammen har fått solt fregnene sine de siste par dagene)

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post167

Tur til Bengt Carlssons rododendronhage

På besøk hosOpprettet av Hageselskapet Halden 23 mai, 2012 11:12


I dag går turen til andre siden av Iddefjorden til Bengt Carlssons rododendronhage, som snarere er en skog på 20 mål. Vi får omvisning i hagen og det kan være muligheter for å handle vekster.


De påmeldte møtes på P-plassen ved Rema 1000 Høvleriet kl. 17.00. Det er fint å få til samkjøring da det er begrenset med parkeringsplasser hos Bengt.


✿ Vi gleder oss til et gjensyn med Bengt, og til en vandring i det flotte været!  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post164

På besøk hos Fridtjof og Siren Jerve

På besøk hosOpprettet av Redaktøren 04 juni, 2009 15:31

Et besøk i hagen til Fridtjof og Siren Jerve byr på overraskelser. En finner stadig planter som en ikke skulle tro ville vokse i vårt klima. Det mest utrolige er en Hibiscus syriacus som har stått ute i flere år. Den fryser noe tilbake hver vinter, men skyter på nytt neste vår.

Dette er en fylt, japansk trepeon. Den klarer seg uten noe vinterdekke.

Uvalaria grandiflora er en skogbunnplante fra Nord-Amerika

Blodurt (Sanguinaria canadensis Flore Pleno) er en typisk skogbunnplante. Denne kommer også fra Nord-Amerika. Den fylte formen er best, men dessverre ganske sjelden.

To hvite skjønnheter. Hvit løytnantshjerte (Dicentra spectabilis Alba) og en ukjent hvit Clematis.

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post33

På besøk hos Bjørg

På besøk hosOpprettet av Redaktøren 12 mai, 2009 09:28

På besøk hos Bjørg Grinnbo.

Det er alltid en hyggelig å vandre rundt i hagen til Bjørg. Staudebedene ligger pent plassert i terrenget og de er innholdsrike.

Stauder er den store interessen. Det begynte med et smalt bed. Bjørg fant stadig nye planter som hun måtte ha plass og derved begynte staudebedene å vokse. I dag går de som en stor halvsirkel og utgjør tomtegrensen på to sider. Bedene har vokst mye i bredden de siste årene. I tillegg finner en små planteøyer ute på selve plenen.

Planteutvalget er stort. Det er noe som blomstrer fra tidlig vår og til sen høst. Jeg vet ikke hvordan hun får det til, men en finner nesten i ugress i bedene. Alt er ryddig og pent. Rådyrene er Bjørg store problem. De gjør stor skade. Selv Perleblomster blir spist. Det er en plante som mange har på lista over rådyrsikre planter.

Bjørg har også et stort bed med stauder fra gamle dager. Da Botanisk Hage i Oslo skulle lage sitt ”Oldemorsbed”, var de hos Bjørg og fikk planter.

Hagen til Bjørg bør besøkes minst hver 14 dag slik at en får med seg alle godbitene.

Det er flere bilder fra Bjørgs hage på våre bilder.

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post26