Velkommen til Halden Hagelag!

Velkommen til Halden Hagelag!

Østfolds eldste hagelag, stiftet 11. april 1927.

"Det norske hageselskap skal arbeide for å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser."
* Til våre bilder * E-post til redaktøren * Facebook * Grønn kalender Halden * Grønn kalender HS

Årsmøte

MedlemskrivOpprettet av Halden Hagelag 17 okt., 2016 21:42

Innkalling til årsmøte for Halden hagelag 25.10.2016, klokka 18, på Risum videregående:

1. Åpning ved leder
2. Valg av dirigent
3. Valg av referent
4. Valg av to medlemmer til å underskrive protokollen
5. Behandling av årsberetning
6. Regnskap
7. Behandling av arbeidsplan og budsjett for kommende år
8. "Normalvedtekter for Hageselskapet (lokallag)" til behandling
9. Valg

Klokka 19 følger det så medlemsmøte med kaffe og utlodning.

Styret  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post225

Om bekjempning av snegler i Halden kommune

MedlemskrivOpprettet av Halden Hagelag 26 mai, 2016 13:51

Regner med at mange av dere nå ligger på alle fire og luker og flytter på stauder og forbereder hagen deres for den kommende sommeren. Selv venter jeg veldig på sommer og varme.


Mange av dere er sikkert ute og jakter snegler både morgen og kveld. Håper at dere som har brukt nemaslug merker en forbedring. Jeg syns jeg gjør det, så får vi håpe at det ikke er et synsbedrag.

Jeg har i dag snakket med bygartneren vår, Irene. Kommunen har en del mer nemaslug på lager som ennå ikke har gått ut på dato. Så dere som syns at dere trenger mer, kan dra opp til Teknisk drift på Sommerro og hente. Gå gjerne sammen flere enn en for å hente, så blir ikke jobben så stor for kommunens ansatte. Irene ønsker også at dere i tilfelle kommer denne uken (torsdag og fredag).


Vennlig hilsen

Gun Strandberg og for Halden hagelag

guns@halden.net

mob.nr.: 99598310  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post222

Medlemsskriv - mai 2016

MedlemskrivOpprettet av Halden Hagelag 15 mai, 2016 00:17

Kjære medlem i Halden Hagelag!

Endelig har vi fått vår, eller sommer? Det er så vidunderlig og jeg antar at de fleste av dere bruker all tid dere har til hagene deres. Husk å ta bilder!


Jeg skulle ha skrevet til dere for lenge siden, men jeg har ventet på oppdaterte medlemslister fra Hageselskapet sentralt. De har jeg fortsatt ikke fått tak i, så dessverre er det noen som ikke får denne meldingen og som skulle ha hatt den. Beklager dette! Nå bruker jeg en gammel liste som jeg hadde liggende på min maskin.

Utdeling av Nemaslug

Først og fremst en stor takk til dere som stilte opp med utdeling av Nemaslug! Vi var vel litt uheldige med hensyn til vær de dagene som Nemaslugen ble utdelt, men noen nytte har det sikkert gjort. Nå blir det en ny utdeling torsdag 19e mai mellom 10 – 17. Så da trenger vi friville igjen. Jo flere vi blir desto kortere tid kan vi stille. Hvis du vil hjelpe til med utdeling, send en mail til undertegnede så fort som mulig, men innen 18e mai klokken 12.00

Haldendagen - staudesalg

Når det gjelder Haldendagen, så har vi i styret besluttet at det kun blir staudesalg ved Tistasenteret. Håper at dere tenker litt på hvilke planter dere vil gi og forbereder ompotting og merking. Hvis dere har planter som ikke blomstrer, ta gjerne med et bilde av den. Da vil den bli mye enklere å selge. Planter kan leveres mellom klokken 9.00 - 10.00.

Tur til Botanisk hage

Så er det vår planlagte tur til Botanisk hage 19e juni. Vi treffes på parkeringsplassen ved Remmen klokken 10.00. Vi tenker oss den delen som er nærmest Odde bru, så er vi ikke i veien hvis det skulle være noe idrettsarrangement på skolen. Omvisningen på Botanisk hage begynner klokken 12.00. Vi regner med at de fleste ønsker lunsj etter omvisningen og vi får den til en gunstig pris ved forhåndsbestilling. Selve omvisningen koster 1000,- kroner for en gruppe på inntil 20 personer.

Send derfor en mail til undertegnede om du vil være med innen 10.e juni, og om du ønsker lunsj. Hvis du disponerer bil, hvor mange ekstra passasjerer kan du eventuelt ta med?

Spontane visninger av egen hage

Vi håper også at vi i år kan gjenta den spontane visningen av egen hage. Dette var, trass i mye dårlig vær, et hyggelig innslag i fjorårets sesong. Send en mail til meg hvis du har lyst til å vise din hage, eller ring eller send SMS til Johan Strand på mob.nr. 48114966. Så blir vi enige om tidspunkt etter hvert.

Varmkompostbinger

Ellers snakket vi om varmkompostbinger på medlemsmøtet hos Lie handelsgartneri, og det viser seg at kommunen selger disse til 1500,- kroner. De kjører dem til og med ut sammen med 3 sekker strø. Ring kommunen og spør etter Kåre Edvardsen hvis du er interessert! Mer info og kontaktopplysninger finner du her.

God Pinse og 17e mai!

Vennlig hilsen

Gun Strandberg og for Halden hagelag

guns@halden.net

mob.nr.: 99598310  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post221

Varmkompost og Plantesalg

MedlemskrivOpprettet av Halden Hagelag 01 mai, 2016 01:12
Kjære hagelagsmedlem!

✿ Om varmkompostering:
Under sist møte vi hadde på Lie Handelsgarnteri, kom temaet kompost opp, og noen tipset om at det er mulig å få kjøpt subsidierte varmkompostbinger gjennom Halden Kommune. Halden kommune selger varmkompostbinger + strø for 1500,- kroner. Dessuten kjører de dem ut. Flott! Ring kommunen og spør etter Edvardsen hvis du er interessert. Se mer info her!✿ Om plantesalg på Haldendagen:
Styret i Halden hagelag har besluttet at vi kun selger stauder ved Tistasenteret. Stauder kan leveres mellom klokken 9.00 og 10.00. Merk dem godt med plantenavn. Hvis planten ikke er i blomst, ta gjerne med et bilde av planten. Da selger den bedre.


✿ Styret i Halden hagelag ønsker alle sine medlemmer en fin mai måned! ✿

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post219

GOD JUL

MedlemskrivOpprettet av Redaktøren 21 des., 2011 23:16

Kjære medlem i Hageselskapet Halden

Om jula i Halden blir hvit eller grå, vi hagemennesker kan i alle fall glede oss over at vekstene i hagen ikke blir satt på den store prøven temperaturmessig denne jula. Personlig er jeg tvisynt når det gjelder holdningen til vinteren. Mildere klima, kanskje et opprykk en klimasone eller to, åpner for nye eksperimenter i hagen. På den annen side, snø og skiføre gir lys og velvære i ei mørk tid.

Dette er ting vi ikke har så stor kontroll over, best hadde det vært om vi ikke kunne påvirke det i det hele tatt. Det vi derimot har kontroll over, er hva hagelaget skal prøve å få ut av året 2012. Året som nå avsluttes mener jeg har vært det mest aktive i vår historie. Aldri har vi hatt så mange medlemmer, og det gledelige er at stadig flere deltar aktivt på de ulike arrangementene. Sentralt sliter Hageselskapet med nedgang i medlemstallet, så vi setter stor pris på at Halden går mot strømmen. Så hvordan holde denne trenden neste år? Med den kreativiteten eldre og nye medlemmer i styret viser, skal nok dette ordne seg.

For det første fyller vi, som det eldste hagelaget i Østfold, 85 år neste år. Vi lar oss ikke merke av denne høye alderen, dette betyr stor hagefest for medlemmene den 16. juni. Merk av i den nye almanakken med en gang!

Så skal vi på tur til Rogaland, til Flor og Fjære og mange av de andre severdighetene dette innholdsrike og varierte fylket kan by på. Mange har forresten ymtet frampå om ny tur til England. Dette planlegges til 2013, opplegg vil bli presentert tidlig neste år.

Temaene for medlemsmøtene spenner vidt, fra rhododendronjakt i Yunnanfjellene i Kina til fugler i hagen. Ny hagekonkurranse blir det ikke. Derimot skal vi få se nærmere på de hagene som gikk til topps i årets konkurranse. Og så er det plantesalg, og så er det………….

Det er derfor i en optimistisk tone at jeg vil ønske alle våre medlemmer

GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR

både i og utenfor hagen

Med julehilsen Kjell

  • Kommentarer(0)//www.hageselskapet-halden.org/#post155
Neste »